آرشیو مهر ماه 1401

دربار موضوعات پزشکی

عوامل خطر پارکینسون

۳ بازديد
عوامل خطر پارکینسون
 
عوامل خطر برای بیماری پارکینسون شامل موارد زیر است:
 
سن. بزرگسالان جوان به ندرت به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند. این بیماری معمولا در میانسالی یا سالمندی شروع می شود و خطر آن با افزایش سن افزایش می یابد. معمولا افراد در سن 60 سالگی یا بالاتر به این بیماری مبتلا می شوند. وراثت اگر یکی از بستگان نزدیک فرد مبتلا به پارکینسون باشد، احتمال ابتلا به این بیماری افزایش می یابد. با این حال، اگر در خانواده خود اقوام زیادی با بیماری پارکینسون ندارید، خطر شما اندک است. مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون هستند. قرار گرفتن در معرض سموم. قرار گرفتن در معرض علف کش ها و آفت کش ها ممکن است کمی خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.
 
بیماری پارکینسون اغلب دارای مشکلاتی است که قابل درمان است، از جمله:
 
مشکلات فکری یک فرد ممکن است مشکلات شناختی (زوال عقل) و مشکلات فکری را تجربه کند. این موارد معمولا در مراحل بعدی بیماری پارکینسون رخ می دهد. این مشکلات شناختی خیلی به مواد مخدر پاسخ نمی دهند. افسردگی و تغییرات عاطفی. گاهی ممکن است فرد در مراحل اولیه افسردگی را تجربه کند. درمان افسردگی می تواند مقابله با سایر چالش های بیماری پارکینسون را آسان تر کند. او همچنین ممکن است تغییرات احساسی دیگری مانند ترس، اضطراب یا از دست دادن انگیزه را تجربه کند. پزشکان ممکن است داروهایی را برای درمان این علائم تجویز کنند. مشکل در بلع. با پیشرفت بیماری، بلع بیمار ممکن است مشکل شود. بزاق در اثر بلع آهسته در دهان جمع می شود و منجر به ترشح آب دهان می شود. مشکلات جویدن و خوردن. آخرین مرحله بیماری پارکینسون بر ماهیچه های دهان تاثیر می گذارد و جویدن را دشوار می کند. این موضوع می تواند منجر به خفگی و سوء تغذیه شود. اختلالات خواب. افراد مبتلا به پارکینسون اغلب مشکلات خواب دارند، از جمله بیدار شدن مکرر در طول شب، زود بیدار شدن یا به خواب رفتن در طول روز.
 
افراد همچنین ممکن است اختلال خواب حرکت سریع چشم را تجربه کنند که با انجام فعالیت های خواب مرتبط است. داروها ممکن است به مشکلات خواب کمک کنند.
 
مشکلات مثانه بیماری پارکینسون ممکن است باعث مشکلات مثانه، از جمله ناتوانی در کنترل ادرار یا مشکل در ادرار شود. یبوست. بسیاری از افراد مبتلا به پارکینسون یبوست را تجربه می کنند که عمدتاً به دلیل کاهش سرعت حرکت دستگاه گوارش است. بیمار همچنین ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
 
تغییرات در فشار خون. ممکن است هنگام ایستادن به دلیل افت ناگهانی فشار خون (افت فشار خون ارتواستاتیک) احساس سرگیجه یا سبکی سر داشته باشد. اختلال بویایی. ممکن است در شناسایی بوها یا تمایز بین بوها مشکل داشته باشد. خستگی. بسیاری از افراد مبتلا به پارکینسون خیلی زود انرژی خود را از دست می دهند و احساس خستگی می کنند، به خصوص در اواخر روز. علت آن همیشه مشخص نیست. درد. برخی از افراد مبتلا به پارکینسون درد را در نواحی خاصی از بدن خود یا در سراسر بدن خود تجربه می کنند. اختلال عملکرد جنسی. برخی از افراد مبتلا به پارکینسون متوجه کاهش میل یا عملکرد جنسی خود می شوند. پیشگیری از بیماری پارکینسون
 
از آنجایی که علت پارکینسون ناشناخته است، راه های اثبات شده برای پیشگیری از این بیماری نیز یک راز باقی مانده است.
 
برخی تحقیقات نشان داده اند که ورزش منظم هوازی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد.
 
برخی تحقیقات دیگر نشان داده اند که افرادی که نوشیدنی های کافئین دار (قهوه، چای و کولا) مصرف می کنند، نسبت به افرادی که آن را مصرف نمی کنند، کمتر به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا کافئین واقعاً از بیماری پارکینسون جلوگیری می کند یا به نوعی با آن مرتبط است. در حال حاضر، شواهد کافی برای توصیه به نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار برای محافظت در برابر پارکینسون وجود ندارد. همچنین نوشیدن چای سبز با کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون مرتبط است.
 
تشخیص بیماری پارکینسون
 
آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد. یک پزشک آموزش دیده در زمینه بیماری های سیستم عصبی (متخصص مغز و اعصاب) بیماری پارکینسون را بر اساس سابقه پزشکی شما، بررسی علائم و نشانه های شما و معاینه بالینی و عصبی تشخیص می دهد. پزشک شما ممکن است اسکن SPECT (توموگرافی کامپیوتری تک فوتونی) را پیشنهاد دهد که اسکن انتقال دهنده دوپامین (DAT) نیز نامیده می شود. اگرچه این می تواند به تایید تشخیص کمک کند، اما علائم و معاینه عصبی در نهایت تشخیص صحیح را تعیین می کند. اکثر مردم نیازی به اسکن DAT ندارند.
 
پزشک شما ممکن است آزمایش هایی مانند آزمایش خون را برای رد سایر تشخیص ها که ممکن است باعث علائم شما شوند تجویز کند.
 
روش های تصویربرداری مانند MRI، CT، سونوگرافی مغز و اسکن PET نیز ممکن است برای کمک به رد سایر اختلالات استفاده شود. روش های تصویربرداری به طور خاص برای تشخیص بیماری پارکینسون مفید نیستند.
 
علاوه بر معاینه، متخصص مغز و اعصاب ممکن است یک داروی بیماری پارکینسون مانند کاربیدوپا-لوودوپا به شما بدهد. برای اثربخشی دارو باید دوزهای کافی تجویز شود، زیرا دوزهای پایین برای یک یا دو روز قابل اعتماد نیستند. بهبود قابل توجه با این دارو اغلب تشخیص بیماری پارکینسون را تایید می کند.
 
گاهی اوقات تشخیص بیماری پارکینسون زمان می برد. پزشکان ممکن است جلسات منظمی را با متخصصان مغز و اعصاب آموزش دیده در زمینه اختلالات حرکتی توصیه کنند تا وضعیت و علائم شما را در طول زمان ارزیابی کنند و بیماری پارکینسون را تشخیص دهند.

بیماری پارکینسون چیست؟

۲ بازديد
بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرونده در سیستم عصبی است که بر حرکت تأثیر می گذارد. علائم به تدریج شروع می شود و گاهی اوقات فقط با یک لرزش کوچک در یک دست شروع می شود که فرد به سختی متوجه آن می شود. این اختلال علاوه بر لرزش که بسیار شایع است، معمولا باعث سفتی یا کندی حرکت می شود.
 
در مراحل اولیه بیماری پارکینسون، حالت چهره ممکن است بیان کم این بیماری باشد. ممکن است هنگام راه رفتن دست ها حرکت نکنند. گفتار فرد ممکن است کند یا نامفهوم شود. علائم بیماری پارکینسون با پیشرفت بیماری و به مرور زمان بدتر می شود.
 
اگرچه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، اما داروها ممکن است علائم شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. گاهی اوقات متخصصان مغز و اعصاب ممکن است جراحی را برای تنظیم نواحی خاصی از مغز و بهبود علائم توصیه کنند.
 
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون
 
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون برای هرکسی می تواند متفاوت باشد. علائم اولیه ممکن است خفیف و غیر قابل توجه باشد. علائم اغلب از یک طرف بدن شروع می شود و معمولاً در سمت اول شدیدتر است، حتی پس از ایجاد علائم در هر دو طرف.
 
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون ممکن است شامل موارد زیر باشد:
 
لرزش لرزش معمولاً در یک اندام، اغلب دست یا انگشتان شروع می شود. فرد ممکن است انگشت شست و سبابه را به هم بمالد که به آن لرزش قرص غلتشی گفته می شود. لرزش ممکن است در حالت استراحت وجود داشته باشد. حرکت آهسته (برادی-کینزی). با گذشت زمان، بیماری پارکینسون ممکن است حرکت را کند کند و کارهای ساده را دشوار و وقت گیر کند. قدم های آدم هنگام راه رفتن کوتاه تر می شود. بلند شدن از روی صندلی سخت می شود. فرد هنگام راه رفتن پاهای خود را روی زمین می کشد. سفتی عضلات. سفتی ماهیچه می تواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد. عضلات سفت می توانند دردناک باشند و دامنه حرکت را محدود کنند. اختلال در وضعیت و تعادل. ممکن است فرد خم شود یا مشکلات تعادلی داشته باشد. از دست دادن حرکات خودکار. توانایی انجام حرکات ناخودآگاه مانند پلک زدن، لبخند زدن یا حرکت دست ها در حین راه رفتن ممکن است کاهش یابد. تغییر گفتار گفتار ممکن است آهسته، سریع، مبهم یا مردد و عمدتاً یکنواخت و بدون فراز و نشیب های معمول باشد. تغییرات در نوشتار نوشتن ممکن است دشوار شود و دست خط یک فرد کوچک به نظر برسد. علل بیماری پارکینسون
 
در بیماری پارکینسون، سلول های عصبی خاصی (نورون ها) در مغز به تدریج از بین می روند و از بین می روند. بسیاری از این علائم ناشی از از دست دادن نورون هایی است که یک پیام رسان شیمیایی در مغز شما به نام دوپامین تولید می کنند. هنگامی که سطح دوپامین کاهش می یابد، باعث فعالیت غیر طبیعی مغز می شود و علائم بیماری پارکینسون ظاهر می شود.
 
علت بیماری پارکینسون ناشناخته است، اما به نظر می رسد عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند، از جمله:
 
ژنتیک محققان جهش های ژنتیکی خاصی را شناسایی کرده اند که می تواند باعث بیماری پارکینسون شود. اما این موارد شایع نیست مگر در موارد نادری که بسیاری از اعضای خانواده به بیماری پارکینسون مبتلا هستند.
 
اگرچه به نظر می رسد تغییرات ژنی خاص خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش می دهد، خطر ابتلا به هر یک از این نشانگرهای ژنتیکی بسیار ناچیز است.
 
محرک های محیطی قرار گرفتن در معرض سموم خاص یا عوامل محیطی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در آینده افزایش دهد، اما این خطر نسبتاً کم است.
 
محققان همچنین خاطرنشان کردند که تغییرات زیادی در مغز افراد مبتلا به پارکینسون رخ می دهد، اگرچه هنوز مشخص نیست که چرا این تغییرات رخ می دهد. این تغییرات شامل موارد زیر است:
 
حضور اجساد لوی. مجموعه ای از مواد ویژه در داخل سلول های مغز نشانگرهای میکروسکوپی بیماری پارکینسون هستند که به آنها اجسام لویی می گویند و محققان معتقدند که این اجسام لوی سرنخ مهمی برای کشف علت بیماری پارکینسون دارند. آلفا سینوکلئین در اجسام لویی یافت می شود. اگرچه مواد زیادی در اجسام لویی وجود دارد، دانشمندان معتقدند که مهمترین آنها یک پروتئین طبیعی به نام a-synuclein است که به مقدار زیاد در تمام اجسام لویی یافت می شود و سلول ها نمی توانند آن را تجزیه کنند. این ماده در حال حاضر یک موضوع مهم و مورد توجه محققان بیماری پارکینسون است.

اولین مطالب آزمایشی من

۲ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

۲ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.